JM Spychalscy

Tradycja w parze z naturą

Firma J.M. Spychalscy powstała w 2009 roku, łącząc wieloletnie doświadczenie z młodzieńczą pasją. Jest to rodzinne przedsiębiorstwo, które z dumą tworzy tradycyjne wędliny o niepowtarzalnym smaku. Siedziba firmy znajduje się w malowniczym Osiu, u bram Borów Tucholskich, gdzie mieści się niewielka masarnia. To miejsce, w którym sercem są pracownicy oraz tradycyjne wędzarnie, dojrzewalnia i piec do wypiekania szynek i pasztetów.

Surowiec: Klucz do jakości

Priorytetem firmy jest jakość, dlatego największą uwagę przykłada się do technologii produkcji oraz wyboru surowca. Firma dba o to, aby wędliny powstawały wyłącznie z mięsa najwyższej jakości. Surowce pochodzą z regionu, gdzie hodowla wieprzowiny oraz drobiu jest szeroko rozpowszechniona. Osie to idealne miejsce, gdzie znajdują się lokalne, świeże mięso spełniające rygorystyczne normy. Każdy kawałek mięsa musi mieć odpowiednie pH, kolor oraz świeżość, co stanowi pierwszy etap produkcji.

Przyprawy: Naturalne smaki

Drugim ważnym etapem jest dobór przypraw. W przeciwieństwie do wielu zakładów, które korzystają z gotowych mieszanek, J.M. Spychalscy sami opracowują receptury wędlin. Przyprawy to między innymi suszony majeranek, czarny pieprz, kolendra, gorczyca, polski czosnek i ziarnka kminku. W kiełbasach można dostrzec ziarna jałowca, kawałki pieprzu oraz czosnku, co jest dowodem na używanie naturalnych składników. Każda wędlina jest przygotowywana według starannie opracowanej receptury, gdzie mięso jest mielone, mieszane z przyprawami, a następnie nadziewane w naturalną osłonkę.

Proces produkcji: Wędzenie, pieczenie, parzenie

Firma dysponuje tradycyjnymi wędzarniami, piecem do parzenia i pieczenia oraz kotłami do gotowania. Wędzenie odbywa się na drewnie bukowo-olchowym, które odpowiednio składowane i suszone, nadaje wędlinom wyjątkowy aromat. Kiełbasy, szynki i schaby wiszą na kijach nad ogniskiem, powoli nabierając niepowtarzalnego smaku. Pasztety są pieczone w piecu konwekcyjno-parowym, co zapewnia im chrupiącą skórkę i kremowe wnętrze. Pieczenie nadaje produktom piękny kolor i doskonały smak, a szynki, które trafiają do pieca, są idealnym wyborem dla klientów preferujących delikatniejsze smaki.

J.M. Spychalscy to firma, która łączy tradycję, pasję i naturalne składniki w każdym swoim produkcie. Ich wyjątkowe wędliny są dostępne w delikatesach ekologicznych Rarytasy Dolnośląskie, gdzie można je nabyć i cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem.

Kiełbasa swojska (1 szt = ~250g) Kiełbasa swojska (1 szt = ~250g)
Producent: JM Spychalscy
Cena: 64,90 zł
/ kg
( 1 szt. = 16,23 zł )
kg
zobacz więcej
Parówki z indyka z mascarpone Parówki z indyka z mascarpone
Producent: JM Spychalscy
Cena: 62,90 zł
/ kg
( 1 opakowanie = 15,73 zł )
kg
zobacz więcej
Pasztet po myśliwsku (~250g) Pasztet po myśliwsku (~250g)
Producent: JM Spychalscy
Cena: 42,90 zł
/ kg
( 1 opakowanie = 10,73 zł )
kg
zobacz więcej
  • nowość
Szynka Kazimierza Wielkiego Szynka Kazimierza Wielkiego
Producent: JM Spychalscy
Cena: 76,90 zł
/ kg
( 1 porcja = 11,55 zł )
kg
zobacz więcej
Szynka sycylijska Szynka sycylijska
Producent: JM Spychalscy
Cena: 76,90 zł
/ kg
( 1 porcja = 11,55 zł )
kg
zobacz więcej
Szynka w jałowcu Szynka w jałowcu
Producent: JM Spychalscy
Cena: 76,90 zł
/ kg
( 1 porcja = 11,55 zł )
kg
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl