Popcorn z niebieskiej kukurydzy do mikrofali BIO 100g
Opis
Popcorn z niebieskiej kukurydzy do mikrofali BIO 100g
Popcorn z niebieskiej kukurydzy z dodatkiem masła shea i soli to wspaniała propozycja dla miłośników zdrowej i smacznej przekąski. Bezglutenowy popcorn przygotowany jest z naturalnych składników, w tym z niebieskiej kukurydzy, która jest bogata w składniki odżywcze, przeciwutleniacze i błonnik. Dodatek masła shea nadaje popcornowi kremowy i delikatny smak, który idealnie współgra ze smakiem soli.
Przygotowanie popcornu jest proste i szybkie. Wystarczy włożyć zawartość opakowania do mikrofalówki i poczekać kilka minut, aż popcorn się ugotuje. Popcorn z niebieskiej kukurydzy z masłem shea i solą to doskonały wybór na wieczór filmowy, do pracy lub szkoły.
Skład
ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania
Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie słyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
UWAGI
W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej. Ostożnie: produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przekątnej za rogi.