Powidła śliwkowe bez cukru 310g
Opis
Powidła śliwkowe bez dodatku cukru
- bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
- całe owoce przetarte ze skórką
- gładka, smarowna konsystencja
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, są rozparzane, przecierane przez gęste sita i zagęszczane w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się zachować więcej wartości odżywczych zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu. Ponieważ nie zawierają dodatku cukru ani innych substancji słodzących, tak jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek. Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięs lub wytrawną zupę śliwkową.
Skład
śliwki węgierki
Informacje o alergenach
brak