Powidła jabłkowe bez cukru 310g
Opis
Powidła jabłkowe bez dodatku cukru
- bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
- całe owoce przetarte ze skórką
- gładka, smarowna konsystencja
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, są rozparzane, przecierane starannie przez gęste sita i zagęszczane w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się zachować więcej wartości odżywczych zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu. Ponieważ nie zawierają dodatku cukru ani innych substancji słodzących, powidła jabłkowe są lekko kwaskowate, bardzo delikatne w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Powidłami jabłkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy je dodawać do ciast, jako zamiennik płynnego tłuszczu (np. oleju) czy glazurować nimi mięso na grilla czy pieczeń.
Skład
jabłka
Informacje o alergenach
brak