Pasta z buraków ze słonecznikiem 180g
Opis
Pasta z buraków ze słonecznikiem
- Bez dodatku cukru
- Bez zagęstników
- Bez glutenu
- Ze słonecznikiem
Pasta z buraków ze słonecznikiem może z powodzeniem rozszerzyć naszą warzywną dietę. Jeśli nie rezygnujemy z wędlin na rzecz warzyw warto dodać ją do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin, ponieważ buraki są zasadotwórcze, odkwaszają organizm, hamują zmiany komórek wywołane przez nitryt dodawany powszechnie, jako konserwant do wędlin. Zawarty w burakach kobalt jest niezbędny do tworzenia czerwonych ciałek krwi, zapobiega anemii.
Pasta z buraków ze słonecznikiem produkowana jest z buraków parowanych w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. W połączeniu z grubo mielonym słonecznikiem otrzymujemy przyjemną konsystencję. O smaku decydują przyprawy m.in. kumin i czarnuszka. Warto podkreślić, że do naszej pasty nie dodaliśmy cukru.
Pasta z buraków ze słonecznikiem jest propozycją na kanapki. Sprawdzi się również jako dip do warzyw, grillowanych mięs czy pity lub tortilly. Można nią śmiało posmarować naleśniki lub dodać do makaronu.
Skład:
buraki 65%, słonecznik 25%, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy - regulatory kwasowości, czosnek, kolendra, kumin, papryka chili, czarnuszka, sól.
Informacje o alergenach:
brak