Kapusta kiszona czerwona słoik 450g
Opis
Kapusta kiszona czerwona słoik 450g
Kapusta czerwona kiszona jest produkowana jesienią, tuż po zbiorach z własnych pól. Do produkcji używa się soli kamiennej z Kopalni w Kłodawie i pozwala na samoczynną fermentację, która powoli kisi kapustę.
Kapusta czerwona kiszona to idealny składnik surówek oraz znany i lubiany „Bigos Wrocławski”. Produkt jest niepasteryzowany, co oznacza, że zachowuje bogactwo związków polifenolowych, w tym antocyjanów, które nadają mu czerwone zabarwienie. Jest to źródło skutecznych przeciwutleniaczy, które pomagają w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Kapusta czerwona kiszona powinna być przechowywana w lodówce, aby zachować swoją świeżość i smak.
Skład
kapusta czerwona, sól
darmowa dostawa od 299 zł
537 71 71 71
KONTAKT@RARYTASYDOLNOSLASKIE.PL