Wędliny tradycyjne, regionalne, swojskie

Znajdziecie u nas naturalne wędliny – drobiowe, wieprzowe i wołowe. Swojska szynka, prawdziwa polędwica, wiejskie kiełbasy, domowy pasztet, kaszanka, salceson przygotowywane według tradycyjnych receptur, wędzone naturalnie dymem drzew owocowych. Wszystkie nasze wędzonki i wyroby mięsne mają prosty, uczciwy skład – tylko mięso i przyprawy! Bez konserwantów, bez wypełniaczy, z polskiego mięsa od lokalnych hodowców.

Wędliny
Golonka ze świniobicia 160g Golonka ze świniobicia 160g
Cena: 14,10 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Kiełbasa ze świniobicia 180g Kiełbasa ze świniobicia 180g
Cena: 14,10 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Parówki cielęce 150g Parówki cielęce 150g
Cena: 16,10 zł
/ szt
szt
zobacz więcej
Pasztet z gęsi 100% 160g Pasztet z gęsi 100% 160g
Cena: 24,20 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Pasztet z indyka 160g Pasztet z indyka 160g
Cena: 16,50 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Pasztet z kaczki 160g Pasztet z kaczki 160g
Cena: 20,10 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Pasztet z królika 160g Pasztet z królika 160g
Cena: 21,50 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Pasztetowa z borowikiem 160g Pasztetowa z borowikiem 160g
Cena: 14,10 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Smalec ze świniobicia 160g Smalec ze świniobicia 160g
Cena: 14,30 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej
Wątrobianka ze świniobicia 160g Wątrobianka ze świniobicia 160g
Cena: 11,50 zł
/ szt.
szt.
zobacz więcej

Rarytasy Dolnośląskie to delikatesy stworzone przez pasjonatów dobrego i zdrowego jedzenia, którym zależy, aby dostarczać klientom jedynie naturalne oraz najlepsze produkty. Nasze wędliny tradycyjne to swojskie kiełbasy, szynki, polędwice, boczki, kaszanki, salcesony, domowe pasztety i inne wyroby mięsne produkowane ze starannie dobranych składników pochodzących od lokalnych dostawców. Naszą misją jest propagowanie wyrobów regionalnych, szczególnie z Dolnego Śląska, dlatego współpracujemy z dostawcami z niewielkich rodzinnych firm oraz gospodarstw stawiających na tradycyjne receptury oraz ekologiczną i zrównoważoną produkcję. Oferowane przez Rarytasy Dolnośląskie wędliny są naturalnie wędzone, a w ich produkcji nie stosuje się wypełniaczy, wzmacniaczy smaku, barwników i innych sztucznych składników. Prosty i uczciwy skład sprawiają, że nasze naturalne wędliny od małych dostawców wyróżniają się smakiem i są zdrowsze niż ich przemysłowe odpowiedniki.

Tradycyjne wyroby wędliniarskie – prosty i uczciwy skład

W naszych delikatesach dostępne są tradycyjne wyroby wędliniarskie przygotowywane z dobrych składników. Swojskie wędliny dostępne w delikatesach Rarytasy Dolnośląskie powstają z mięsa pochodzącego z lokalnych ubojni. Jego trwałość przedłuża sól peklująca lub kuchenna, a smaku nadają mu naturalne przyprawy. Są to składniki, które od dawna królują w polskich kuchniach. Polski czosnek i świeżo zmielony pieprz, jałowiec, kminek, kolendra czy kardamon to tajemnica głębokiego aromatu naszych kiełbas. Do pasztetów i smalcu trafiają świeże warzywa: m.in. cebula, seler, marchew czy pietruszka pochodzące głównie z lokalnych gospodarstw rolnych. Autorskie mieszanki przypraw to proste składniki, które dodają wyrobom niepowtarzalnego smaku przywodzącego na myśl domowe wędliny z własnej wędzarni.

Zdrowe i smaczne wędliny bez konserwantów

Poszukujesz zdrowej i smacznej wędliny bez konserwantów we Wrocławiu? Do naszych wyrobów wędliniarskich nie dodajemy żadnych wypełniaczy. Doskonale wiemy, że tylko prosty i uczciwy skład pozwala uzyskać najwyższej jakości wędliny tradycyjne. W ich składach nie ma MOM, fosforanów czy barwników, które obecnie są bardzo chętnie stosowane przez komercyjne zakłady masarskie prowadzące produkcję na szeroką skalę.

Swojskie wędliny naturalnie wędzone

Tradycyjne wędliny oferowane w Rarytasach Dolnośląskich wytwarzane są według tradycyjnych receptur. Zanim trafią do naszych lad chłodniczych każdą z nich dokładnie testujemy nie tylko pod kątem składu, ale przede wszystkim smaku, tak by do naszych Klientów trafiały wyłącznie pyszne wyroby. Wędliny tradycyjne oferowane przez Rarytasy Dolnośląskie są wędzone naturalnie dymem drzew owocowych. To pozwala uzyskać dobrą jakość i niepowtarzalny aromat. Bardzo dużą wagę przykładamy do prawidłowości procesu wędzenia, który w naturalny sposób konserwuje mięso i przedłuża jego trwałość.

Wędliny tradycyjne z Dolnego Śląska – wybierz najwyższą jakość i wyjątkowy smak

W stałej ofercie posiadamy naturalne wyroby swojskie, po które nasi klienci chętnie sięgają na co dzień oraz podczas wyjątkowych okazji (m.in. w czasie przygotowywania wiejskich stołów na weselach i innych imprezach). Znakomicie smakują zarówno na zimno, jak i gorąco Możesz wykorzystać je na kanapki, do przygotowywania zapiekanek, gulaszów i wielu innych dań. Wędliny tradycyjne z Dolnego Śląska, sygnowane przez naszą markę, to wyroby wieprzowe, wołowe, cielęce, drobiowe (z indyka lub kurczaka) oraz z dziczyzny (m.in. niepowtarzalna kiełbasa z jelenia). Polecamy swojskie kiełbasy, szynki, polędwice, boczek i karczek, schaby i balerony, kaszankę, salceson. Wśród asortymentu posiadamy również delikatne parówki, kabanosy, pyszne pieczenie i domowe pasztety oraz tradycyjny smalec z gęsi. Sięgnij po wędliny tradycyjne z Wrocławia dostępne w naszym sklepie internetowym lub firmowym punkcie przy ul. Olszewskiego 99 (Wrocław). Zapoznaj się z ich składami i wypróbuj niepowtarzalne smaki bez konserwantów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl